وهب رامزی هنرمند گرافیست، کارگردان و عکاسی است که در سال 95 اثر عکس صحنهپردازی شده «رنگ و حقیقت» را به مناسبت سالگرد حماسه 9 دی طراحی کرده است. عکس صحنهپردازی شده «رنگ و حقیقت» در همان سال در حوزه هنری رونمایی شده است. رامزی که از هنرمندان خوش ذوق هنر انقلاب است، در تازهترین فعالیتهای خود اقدام به خلق پارچهنوشتهایی با فرمت و شعارهای روزهای اول انقلاب اسلامی کرده است. پارچهنوشتهایی که این روزها در نقاط گوناگون حوزه هنری به مناسبت دهه فجر نصب شده است.
رامزی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری در مورد این پارچهنوشتها گفت: ما در حوزه هنری پارچهنوشتهایی به مناسب گرامیداشت پیروزی انقلاب اسلامی با فرمت و شعارهای روزهای اول انقلاب اسلامی در محوطه این نهاد انقلابی نصب کردیم. طراحی و قلم این پارچهنوشتها را من بر عهده داشتم.
وی افزود: پارچهنوشتهای نصب شده در حوزه هنری که در ابعاد و فرمت پارچهنوشتهای سالهای اول پیروزی انقلاب اسلامی است؛ با درج همان شعارهای اوایل انقلاب، تلاش دارد ضمن تداعی خاطرات آن روزهای پرشور، محتواها و ارزشهایی را که مردم به خاطر آنها دست به انقلاب زدند را بازخوانی کند.
رامزی ادامه داد: در این طرح فرم و محتوا در بازخوانی دورانی که تأثیرات شگرفی بر آینده مردم ایران اسلامی گذاشته با همصدایی و آهنگی متناسب حس نوستالژی و روح متن را در ذهن مخاطب فعال میسازد و مخاطب را در یک لحظه به چند دهه قبل پرتاب میکند.
خالق عکس صحنهپردازی شده «رنگ و حقیقت» در مورد اثرگذاری این پارچهنوشتها روی مخاطب امروزی گفت: مخاطبی که این روزها چشمش به تصاویر بزرگ، رنگی و با کیفتهایی بسیار بالا عادت کرده؛ در رویارویی با این پارچهنوشتها برخوردی متفاوت را در حوزه زیباییشناسی تجربه میکند. برخوردی از جنس شکست کلیشههای موجود که در عین سادگی، زندگی، شور و تعقل را در ظرفی تازه به او تعارف میکند.
وی در همین راستا افزود: این تصور رایج که همواره انقلاب به دنبال تغییر وضع موجود و رسیدن به وضعیتی آرمانی و کمال گراست، بعضاً این گذاره را به ذهن مخابره میکند که لاجرم میبایست وضع موجود به سمت آیندهای در ناکجاآباد حرکت کند و هر گونه بازگشتی خلاف عادت انقلابهاست. در حالی که نصب این پارچهنوشتها و تأثیراتی که بر مخاطب امروز خود گذاشته است گواه این مسئله است که در بسیاری از موارد، انقلاب جریانیست برای یادآوری آنچه داشتهایم و معرفی جایی که از آن آمدهایم. یادآوری فطرتی خداجو، یادآوری روح پاک انسانی، یادآوری سادگی در دیدن و عمقبخشی در نگاه کردن و همچنین یادآوری ارزشهایی که در زندگی روزمره به دست فراموشی سپرده شدهاند.
رامزی ادامه داد: این اقدام در حوزه هنری هر چند در فضایی محدود بروز پیدا کرد، اما نویدبخش نگاهی نو در ترویج هنر متعهد است.
انتهای پیام/
نظرات
-
شوربختانه شهادت می دهم که ابعاد و فرمت پارچه نوشت های صدر انقلاب شباهت و قرابتی با اینها که این روزها در حیاط حوزه هنری نصب شده نداشتند. دوستان حتی در رنگ شناسی هم نتوانسته اند به رنگ سرخ و رنگ خون که در پارچه نوشت های انقلاب موجب می زد نزدیک شوند. رنگ سرخشان اکسیده شده و ضدزنگ های ساختمانی را تداعی می کند!! اما انصاف داشته باشم باید بگویم که رنگ سرخ این پارچه نوشته ها پرچم روسیه و دکوراسیون شهری مسکو را خوب تداعی می کنند!!
نظر شما